tirsdag 3. februar 2009

Kontraster

Dagene har løpt avgårde siden siste bloggeinnlegg. Været har hatt store endringer - og huset er i store endringer siden sist. Et par dager etter siste innlegg hadde vi innhøsting fra hagen. Det var ca 5 cm snø og vi tok året beskjæring av pil. Pil som skal tørkes og brukes til fletting. Det ble en god bunt, men med varierende lengder og tykkelser. Noen lengder er også spart - for å bruke til nye stiklinger.

Deretter falt det snø. Mye snø. Vinteren la seg godt til rette - og kuldegradene har også funnet veien til Kolbu.Det er igjen rim på trærne og rundt 10-15 kalde grader.

Den kulda gjorde at innesysler måtte prioriteres, og stua er nå tømt for møbler. Her skal det pusses opp. Forsåvidt er vi ganske ferdige der nå - to strøk rundt baut. I løpet av helgen skal vi derfor flytte midlertidig inn på stua - og pusse opp spisestua. Når det er gjort skal begge rom tømmes og gulvene slipes. SÅ er det bare å flytte inn igjen.

Stuene var blå - siden vi begge elsker blått. Men vi er også glade i blåt glass - og dette kommer lite tilsyne mot de blå veggene. I tillegg blir det et totalt stilskifte - da Krogenes-spisestua nå er solgt! Hurra! Jeg har aldri vært noe glad i den stilen - og ihverfall ikke her i vårt "dukkehus". Et gammelt spisestuebord er under oppussing - og gamle stoler hadde jeg liggende på låven på "vent".

Her var utgangspunktet i spisestua før oppussing:


Jeg vet at jeg har fått en utfordring - og takker for awarden. Jeg lover å ta tak i det i neste inlegg :-). Det er også kjempekoselig med kommentarer - det gleder med å se at dere titter innom å følger med på Livet på Løvli.

Ingen kommentarer:


Frodig mot flettegjerdet