fredag 2. januar 2009

En kort hverdag- og lange ryddedager

Da jeg sto opp i dag morges føltes det som mandag morgen, men da vinlotteriet gikk sin vante gang på jobben forsto jeg at det var fredag. Kort uke. Jeg gikk på jobb mandag morgen - og hjem fredag ettermiddag - 8 timer senere.Her har vi begynt på et vinterprosjekt. Rydding. Vi har alt for mye. Samler på alt vi kanskje kan få bruk for, og har vondt for å kvitte oss med ting vi er/var/kan bli glade i. Jeg har begynt i huset. Hobbyrommet i kjelleren er første stopp. Huff. Tankeprosjekter som sikker har ligget på vent i 10 år, uten å bli gjort noe med. Nå er de halvert - og jeg er sikker på at når regnværet kommer en vårkveld, tenker jeg at akkurat det jeg kastet, kunne jeg gjort noe med nå.

Maken har begynt i låven, og han har det nok værre enn meg. Han setter fra ting han mener kan kastes, og jeg kommer og overbeviser om at vi kan få bruk for det en dag. Eller jeg kommer med eksempler på ting vi aldri får bruk for, som han ser nytten av, en gang....

Ta for eksempel det gamle rosemalte skapet jeg surmulet meg til å få fra mamma og pappas hytte da den skulle selger. Hva skulle jeg egentlig med det? Ikke liker jeg rosemaling, og ikke er det pent rosemalt heller. Ikke liker jeg grønnfargen det er malt i - og ikke er det praktisk. Men; nå ser jeg en mulighet med det som ikke har stått klar for meg tidligere. Jeg skal male det hvitt - ta ut "speilet" i døra og sette inn glass. Skapet er pent inni, med skjehylle og flere små og større hyller. Kan passe perfekt når jeg en gang får pusset opp spisestua.

Det er bare at før jeg kan pusse opp spisestua skal vi selge møblementet som står der i dag. Det bestemte vi oss for sist sommer. Men er det blitt gjort? Neeei - ikke enda. . . .

Ute er det gnistrende vinter - og jeg håper dagen i morgen blir solfylt og ikke altfor kald. Jeg ønsker meg en ridetur på oppkjørte skogsveier, det ville vært en fin oppladning til videre rydding.

... og forresten Godt Nytt År!

5 kommentarer:

Mona sa...

Åh! Så hyggelig med oppdateringer fra den kanten.

Riktig godt nytt år til dere alle tre :D

Løvli, hus og hage sa...

Takk, Mona. Endelig har jeg klart å sette meg inn i hvordan bloggen fungerer. Det var skummelt å gi sliåå på den kjente dagboka, men dette er jo også enkelt- bare jeg lærte meg det.
Håper du tar deg tid til en tur over fjellet til sommeren.
Klem fra oss på Toten.

Mona sa...

Jeg tar mer enn gjerne en fjelltur til Toten, vakre stedet!

Og nå kan jeg jo veien også :D

Rita sa...

DER var du ja :) Jeg fant bloggen din i dag. For et hyggelig gjensyn!

Godt nyttår :)

Løvli, hus og hage sa...

Hei Rita.
Hyggelig at du titter innom :-)


Frodig mot flettegjerdet